Onderwerpen

SWAB in de media

Interview (mei 2020) 
Dr. M. de Boer (voorzitter SWAB) is door NU.nl geinterviewd over de medicamenteuze behandelopties bij patiënten met COVID-19 (infecties met SARS-CoV-2). Het SWAB advies leest u hier. Lees hier het artikel op NU.nl. 

Podcast  (oktober 2019) 
Dr. M. de Boer (voorzitter SWAB) was te gast bij de podcast van Medical Innovation Company. Hier praat hij over de behandeling van Sepsis, klik hier om de podcast te beluisteren. 

Podcast  (juni 2019) 
Dr. J. Schouten (lid van de SWAB werkgroep Antimicrobial Stewardship) was te gast bij de podcast van Medical Innovation Company. Hier praat hij over Antibiotic Stewardship teams in Nederland, klik hier om de podcast te beluisteren. 

De Volkskrant  (01-04-2019)
De Volkskrant heeft een artikel gepubliceerd over niet leverbare antibiotica. In dit artikel reageert Prof. dr. J. Mouton (voormalig voorzitter SWAB) en dr. M. de Boer (voorzitter SWAB) op dit onderwerp. Lees hier het artikel. 

De Volkskrant  (21-03-2018)
De Volkskrant heeft een artikel gepubliceerd over tekorten van veelgebruikte antibiotica. In dit artikel reageert dr. M. de Boer (voorzitter SWAB) en Drs. B. Hendriks (lid van de SWAB werkgroep Surveillance Antibioticagebruik)op dit onderwerp. Lees hier het artikel. 

Mijn gezondheidsgids  (27-03-2017)
Mijn gezondheidsgids heeft onlangs een artikel gepubliceerd over het antibioticabeleid met diagnostiek. Lees hier het artikel. 

Trouw  (15-03-2017)

Woensdag 15 maart 2017 is de special ‘Diagnostiek’ uitgekomen als bijlage dat gedistribueerd is bij dagblad Trouw. In de special is er aandacht besteedt aan antibiotica. In dit artikele geven prof. Dr. Johan Mouton, arts-microbioloog en voorzitter van de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB) en prof. Cees Hertogh, hoogleraar ouderengeneeskunde en onderdeel van de Taskforce Antimicrobiële Resistentie van de RIVM hun mening over dit onderwerp. Lees hier het artikel.  

Stichting Werkgroep Antibioticabeleid

De Stichting Werkgroep Antibiotica Beleid (SWAB) is in 1996 opgericht op initiatief van de Vereniging voor Infectieziekten, de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers. De SWAB beoogt de kwaliteit van het antibioticagebruik in Nederland te optimaliseren teneinde een bijdrage te leveren aan de beheersing van resistentie-ontwikkeling en aan beperking van de kosten en andere negatieve effecten van antibioticagebruik.

SWAB maakt gebruik van cookies

In onze privacy statement leest u meer over ons cookiebeleid.