Gepubliceerd op 26-04-2023

Bestelprocedure ampicilline-sulbactam als laatste-lijns-antibiotica is operationeel.

Na aztreonam is nu ook ampicilline-sulbactam beschikbaar in Nederland voor de behandeling van patiënten met infecties veroorzaakt door Bijzonder Resistent Micro-Organisme (BRMO).


De bestelprocedure voor bovengenoemde antibiotica, zoals eerder is bericht, is operationeel via deze webpagina (klik hier). Onder andere vindt u hoe u deze laatste-lijns-antibiotica kunt bestellen via het RIVM en nog dezelfde dag in uw ziekenhuis kunt verkrijgen. Tevens heeft de SWAB in kaart gebracht welke academische centra gevoeligheidsbepalingen voor deze middelen goed kunnen uitvoeren, deze tabel is ook te vinden via dezelfde webpagina (klik hier).

Stichting Werkgroep Antibioticabeleid

De Stichting Werkgroep Antibiotica Beleid (SWAB) is in 1996 opgericht op initiatief van de Vereniging voor Infectieziekten, de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers. De SWAB beoogt de kwaliteit van het antibioticagebruik in Nederland te optimaliseren teneinde een bijdrage te leveren aan de beheersing van resistentie-ontwikkeling en aan beperking van de kosten en andere negatieve effecten van antibioticagebruik.

Blijf op de hoogte →

SWAB maakt gebruik van cookies

In onze privacy statement leest u meer over ons cookiebeleid.