Gepubliceerd op 18-09-2024

SWAB webinar tijdens de World Antimicrobial Resistance (AMR) Awareness Week 2024

Programma bekend en inschrijving is geopend.




Antimicrobiële resistentie & beleid; past mijn patiënt in deze richtlijn?

Tijdens de wereldwijde 'AMR Awareness Week’ 2024 in november, organiseert de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB) op woensdagavond 20 november 2024 vanaf 19:00 uur wederom een breed geaccrediteerd kosteloos online webinar. Dit is het vijfde jaar dat we dit webinar organiseren. Het thema voor 2024 is: Antimicrobiële resistentie & beleid; past mijn patiënt in deze richtlijn?  In dit kosteloze webinar behandelen we de nieuwste ontwikkelingen in NethMap 2024 en bespreken we de recent herziene SWAB-richtlijnen voor Community-Acquired Pneumonia (CAP) en de nieuwe richtlijn Periprosthetic Joint Infections (PJI). Aan de hand van casuïstiek wordt de praktische toepassing van de richtlijnen besproken. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze essentiële update op het gebied van antimicrobieel beleid.

Het online webinar is geaccrediteerd en open voor zorgprofessionals* (o.a. medisch specialisten, ziekenhuisapothekers, AIOS, ANIOS, physician assistants, deskundigen infectiepreventie, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten).  

Klik hier om u direct kosteloos aan te melden voor het SWAB webinar.
Aanmelden kan tot woensdag 20 november 18:00 uur.



Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij:

  • Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)
  • Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM)
  • Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA)
  • Nederlandse Vereniging voor Bureau Intensive Care (NVIC/ABIC). 
    Deze intensive care punten worden erkend voor zowel het basisspecialisme als het aandachtsgebied intensive care door: NIV, NVA, NVALT, NVVC, NVvH, en NVN
  • Nederlandse Vereniging Kindergeneeskunde (NVK)
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&VN)
  • Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register (V&VN VS)
  • Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG)
  • Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA)




*Het webinar is open voor zorgprofessionals en is een vorm van intercollegiaal overleg. Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend de inhoud van het webinar als vertrouwelijk te behandelen en deze niet met derden (niet-medici) of via sociale media te delen, of op sociale media en andere media mededelingen over de inhoud te doen. Zo zorgen we er samen voor dat dit overleg mogelijk is.


Webinar secretariaat
- Congress Care
Tel: 073 - 690 1415
registrations@congresscare.com  
- Organisatorische ondersteuning (SWAB): Shiva Najaf-de Kort

 

Stichting Werkgroep Antibioticabeleid

De Stichting Werkgroep Antibiotica Beleid (SWAB) is in 1996 opgericht op initiatief van de Vereniging voor Infectieziekten, de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers. De SWAB beoogt de kwaliteit van het antibioticagebruik in Nederland te optimaliseren teneinde een bijdrage te leveren aan de beheersing van resistentie-ontwikkeling en aan beperking van de kosten en andere negatieve effecten van antibioticagebruik.

Blijf op de hoogte →

SWAB maakt gebruik van cookies

In onze privacy statement leest u meer over ons cookiebeleid.