Gepubliceerd op 29-03-2022

ESCMID Antimicrobial Stewardship Postgraduate Course

De SWAB heeft van de ESCMID het mandaat gekregen om een ‘Europese Antimicrobial Stewardship basiscursus’ te ontwikkelen en te organiseren nadat er een proposal is ingediend bij de ESCMID.


In deze cursus worden de principes van AMS diepgaand behandeld. Deze gehele postgraduate course beslaat 2 jaar en bevat naast de basiscursus een aantal verdiepingsmodules.

Deelnemers worden voorbereid op onderzoeks- en academische functies, onderwijsfuncties in nationale en internationale AMS-organisaties, en functies in nationale Antimicrobial Stewardship-programma's voor gezondheidszorginstellingen en overheidsfuncties.

Klik hier voor informatie over de ESCMID Antimicrobial Stewardship Postgraduate Course.

 

Stichting Werkgroep Antibioticabeleid

De Stichting Werkgroep Antibiotica Beleid (SWAB) is in 1996 opgericht op initiatief van de Vereniging voor Infectieziekten, de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers. De SWAB beoogt de kwaliteit van het antibioticagebruik in Nederland te optimaliseren teneinde een bijdrage te leveren aan de beheersing van resistentie-ontwikkeling en aan beperking van de kosten en andere negatieve effecten van antibioticagebruik.

Blijf op de hoogte →

SWAB maakt gebruik van cookies

In onze privacy statement leest u meer over ons cookiebeleid.