Gepubliceerd op 28-05-2020

Update - SWAB-ID adviezen via derden


De SWAB heeft in april 2020 kennis genomen van “De Antibiotica App” van het bedrijf everywhereIM. Op verzoek van de SWAB is de inhoud van deze app in mei 2020 gewijzigd, zodat een schijnbare link met de SWAB voortaan ontbreekt.

Deze app vertoont inhoudelijk grote overeenkomsten met de adviezen op www.swabid.nl, maar is daarop niet gebaseerd. Er is ook geen samenwerking met deze partij. De continuïteit en inhoud zijn naar de mening van de SWAB niet op een zorgvuldige wijze geborgd, dit kan consequenties hebben voor de patiëntveiligheid. Wij raden u daarom aan om alleen onze website www.swabid.nl te blijven gebruiken.

Alle adviezen in ons antibioticaformularium zijn met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgesteld en worden up-to-date gehouden conform de richtlijnen en door een groep van deskundigen. Onze website www.swabid.nl is een “responsive website”, dit betekent dat onze website ook zeer geschikt is voor gebruik met een smartphone en tablet en zich aanpast aan de schermgrootte van de bezoeker. Onze adviezen zullen hier ongelimiteerd en kosteloos toegankelijk blijven.

Stichting Werkgroep Antibioticabeleid

De Stichting Werkgroep Antibiotica Beleid (SWAB) is in 1996 opgericht op initiatief van de Vereniging voor Infectieziekten, de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers. De SWAB beoogt de kwaliteit van het antibioticagebruik in Nederland te optimaliseren teneinde een bijdrage te leveren aan de beheersing van resistentie-ontwikkeling en aan beperking van de kosten en andere negatieve effecten van antibioticagebruik.

Blijf op de hoogte →

SWAB maakt gebruik van cookies

In onze privacy statement leest u meer over ons cookiebeleid.