Gepubliceerd op 28-06-2019

SWAB Symposium 2019

Met ruim 200 deelnemers was de 20e editie van het SWAB-symposium een groot succes!


De ochtend was gevuld met presentaties die A-teams praktische informatie geven over hoe zij hun werkzaamheden kunnen optimaliseren en die inspiratie bieden voor toekomstige activiteiten. Het middagprogramma had dit jaar als thema: ‘Old meets new: learning from the past for future challenges’. We stonden onder meer stil bij de geschiedenis van antibioticumgebruik met als doel om hiervan te leren voor de toekomst. De SWAB lecture werd dit jaar gehouden door Prof. dr. Dilip Nathwani, Honorary Professor of Infection op de Universiteit van Dundee en voormalig voorzitter van de British Society for Antimicrobial Chemotherapy (BSAC). Tijdens zijn SWAB lecture sprak hij over de principes en het belang van Antimicrobial Stewardship. Deze bijzondere dag werd afgesloten met de uitreiking van de SWAB award aan Prof. dr. Johan Mouton, hoogleraar Farmacokinetiek en Farmacodynamiek en Prof. dr. Dilip Nathwani, Honorary Professor of Infection op de Universiteit van Dundee.

Reserveert u donderdag 25 juni 2020 alvast in uw agenda voor de 21ste editie van het SWAB symposium? Het belooft weer een interessant symposium te worden.

                                         

       Dr. Mark de Boer - voorzitter SWAB (links), Prof. dr. Dilip Nathwani (rechts)

Stichting Werkgroep Antibioticabeleid

De Stichting Werkgroep Antibiotica Beleid (SWAB) is in 1996 opgericht op initiatief van de Vereniging voor Infectieziekten, de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers. De SWAB beoogt de kwaliteit van het antibioticagebruik in Nederland te optimaliseren teneinde een bijdrage te leveren aan de beheersing van resistentie-ontwikkeling en aan beperking van de kosten en andere negatieve effecten van antibioticagebruik.

Blijf op de hoogte →

SWAB maakt gebruik van cookies

In onze privacy statement leest u meer over ons cookiebeleid.