Gepubliceerd op 17-01-2023

Mark de Boer (SWAB voorzitter) benoemd tot hoogleraar Infectieziekten

Per 1 oktober 2022 is de voorzitter van de SWAB, Mark de Boer, benoemd tot hoogleraar Infectieziekten, in het bijzonder antimicrobiële resistentie en antibioticabeleid. De komende jaren wil hij onder andere onderzoeken hoe we binnen de moderne geneeskunde moeten anticiperen op de wereldwijd toenemende antibioticaresistentie.


Mark de Boer is sinds 2018 voorzitter van de SWAB en werkt sinds 2008 als internist-infectioloog bij de afdeling Infectieziekten in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Tijdens de COVID-pandemie was Mark de Boer ook voorzitter van de commissie die verantwoordelijk was voor de nationale SWAB adviezen betreffende de medicamenteuze behandeling voor patiënten met COVID-19. Klik hier en lees meer over zijn benoeming. 


Stichting Werkgroep Antibioticabeleid

De Stichting Werkgroep Antibiotica Beleid (SWAB) is in 1996 opgericht op initiatief van de Vereniging voor Infectieziekten, de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers. De SWAB beoogt de kwaliteit van het antibioticagebruik in Nederland te optimaliseren teneinde een bijdrage te leveren aan de beheersing van resistentie-ontwikkeling en aan beperking van de kosten en andere negatieve effecten van antibioticagebruik.

Blijf op de hoogte →

SWAB maakt gebruik van cookies

In onze privacy statement leest u meer over ons cookiebeleid.