08 november 2022

SWAB-FMS richtlijn 'Medicamenteuze behandeling voor patiënten met COVID-19' gepubliceerd

- 8 november 2022 -


Vanaf het begin van de COVID-19 pandemie in Nederland heeft de SWAB de coördinatie en opstellen van de adviezen t.a.v. de medicamenteuze behandeling voor patiënten met COVID-19 op zich genomen. Het leidraaddocument 'Medicamenteuze behandeling voor patiënten met COVID-19 (infectie met SARS–CoV-2)'  was op de SWAB website te vinden en werd opgesteld door de SWAB in samenwerking met het CIB, NVZA, NVMM, NVII, NVIC, NVK, NVALT, en de FMS. 

Naar mate er meer data van wetenschappelijk hogere kwaliteit beschikbaar kwamen, werden de eisen om publicaties op te nemen geleidelijk aangescherpt en is de leidraad door SWAB en FMS verder ontwikkeld naar een richtlijn. Deze SWAB-FMS richtlijn 'Medicamenteuze behandeling voor patiënten met COVID-19'  is vanaf 8 november 2022 gepubliceerd op de website van het kennisinstituut van de FMS.

Klik hier voor de SWAB-FMS richtlijn 'Medicamenteuze behandeling voor patiënten met COVID-19'  (verversen van de webpagina voor gebruik wordt aanbevolen).

Stichting Werkgroep Antibioticabeleid

De Stichting Werkgroep Antibiotica Beleid (SWAB) is in 1996 opgericht op initiatief van de Vereniging voor Infectieziekten, de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers. De SWAB beoogt de kwaliteit van het antibioticagebruik in Nederland te optimaliseren teneinde een bijdrage te leveren aan de beheersing van resistentie-ontwikkeling en aan beperking van de kosten en andere negatieve effecten van antibioticagebruik.

Blijf op de hoogte →

SWAB maakt gebruik van cookies

In onze privacy statement leest u meer over ons cookiebeleid.