Gepubliceerd op 06-04-2022

Save the date! SWAB Symposium & A-team Meeting 2022


A-team Meeting
Gedurende een ochtend worden interactieve presentaties gegeven die A-teams praktische informatie geven over hoe zij hun werkzaamheden kunnen optimaliseren en die inspiratie bieden voor toekomstige activiteiten. Uiteenlopende aspecten van antimicrobial stewardship komen aan bod. Dit jaar zijn de drie thema's waar we ons op focussen: “kuurduur en stoppen van een kuur”, ”carbapenemsparende middelen” en “A-team activiteiten optimaliseren door het perspectief van de patiënt te betrekken”. Aansluitend op de A-team meeting vindt in de middag het SWAB symposium plaats.

Datum: donderdag 30 juni 2022
Tijd: 09.00 - 12.30 uur
Locatie: hybride editie
Registreren: mogelijk vanaf medio mei


SWAB symposium
Voor 2022 zal “Endocarditis'' het thema zijn van het middagsymposium. Experts zullen ingaan op de recente ontwikkeling op het gebied van microbiologische diagnostiek, beeldvorming en optimalisatie van behandeling van endocarditis. Tevens zullen tijdens het symposium de nieuwste gegevens van  NethMap worden gepresenteerd en zal de laureaat van de prestigieuze jaarlijkse “SWAB lecture” een presentatie houden. Dit jaar zal de voertaal het Nederlands zijn.

Datum: donderdag 30 juni 2022
Tijd: 13.30 - 17.15 uur
Locatie: hybride editie
Registreren: mogelijk vanaf medio mei


Meer informatie over het programma, accreditatie en inschrijving volgt op korte termijn. Houd hiervoor onze nieuwspagina in de gaten. Reserveert u donderdag 30 juni 2022 alvast in uw agenda? Het belooft weer een interessante dag te worden.

agenda Free Photos, Icons, Vectors & Videos | FreestockKlik hier om de SWAB A-team meeting op te nemen in uw agenda 

 

 

agenda Free Photos, Icons, Vectors & Videos | FreestockKlik hier om het SWAB symposium op te nemen in uw agenda 

 

Stichting Werkgroep Antibioticabeleid

De Stichting Werkgroep Antibiotica Beleid (SWAB) is in 1996 opgericht op initiatief van de Vereniging voor Infectieziekten, de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers. De SWAB beoogt de kwaliteit van het antibioticagebruik in Nederland te optimaliseren teneinde een bijdrage te leveren aan de beheersing van resistentie-ontwikkeling en aan beperking van de kosten en andere negatieve effecten van antibioticagebruik.

Blijf op de hoogte →

SWAB maakt gebruik van cookies

In onze privacy statement leest u meer over ons cookiebeleid.