Bekijk online versie

SWAB Nieuwsbrief I Editie 9, mei 2024

Heeft u problemen met de weergave van deze nieuwsbrief? Klik hier voor de online versie.In deze editie:

• Registratie geopend voor SWAB A-team meeting & SWAB Symposium op 27 juni 2024
• Evaluatie van de SWAB
• Actieve waarschuwingen en signalen vanuit de CRG
• Artikel over Antibioticagebruik grotendeels terug op pre-COVID-niveau
• Welkom nieuwe SWAB secretaresse


Vindt u de informatie in deze nieuwsbrief nuttig? Stuur dit bericht door naar collega’s voor wie het mogelijk ook interessant is.SWAB A-team meeting & SWAB Symposium!


Op donderdag 27 juni 2024 organiseert de SWAB de A-team meeting & het SWAB Symposium.  U krijgt de mogelijkheid om online deel te nemen of live op locatie aanwezig te zijn in de Leeuwenbergh in Utrecht. Beide bijeenkomsten zijn breed geaccrediteerd voor zorgprofessionals. Klik hier voor meer informatie over het programma, inschrijftarieven, accreditatie en het online inschrijven.
Inschrijven →
Evaluatie van de SWAB 


Adviesbureau Berenschot evalueert de SWAB in opdracht van het RIVM/Centrum Infectieziektebestrijding (CIb). Het gaat om het verkrijgen van een beeld van de omvang van de werkzaamheden van de SWAB en uw waardering hierover. Uw feedback wordt zeer gewaardeerd en u kunt meedoen aan deze online enquête via deze link tot 10 dagen na het verzenden van deze nieuwsbrief.
Deelnemen aan enquête →
Actieve waarschuwingen en signalen vanuit de CRG


De Commissie Richtlijnen Gevoeligheidsbepalingen (CRG) heeft een nieuwe EUCAST waarschuwing gepubliceerd over colistine gevoeligheidsbepalingen. Dit betreft een korte samenvatting van de waarschuwing op de EUCAST website. Daarnaast heeft de CRG achtergrond informatie toegevoegd over 'EUCAST tabel 2024'. Ook is er een signaal-update over teicoplanine bepaling in de Vitek.
Lees verder →
Antibioticagebruik grotendeels terug op pre-COVID-niveau


De SWAB werkgroep Surveillance Antibioticagebruik heeft in november 2023 een artikel gepubliceerd in het Pharmaceutisch Weekblad over 'Antibioticagebruik grotendeels terug op pre-COVID-niveau’. Het artikel rapporteert het gebruik van antimicrobiële middelen in Nederland in 2022, zowel extramuraal als intramuraal.Welkom nieuwe SWAB secretaresse  


Met plezier is per 1 maart 2024 onze nieuwe SWAB secretaresse Angelique de Bruijn begonnen. 
Lees verder →


Help ons om deze nieuwsbrief te verbeteren.
Laat weten wat u er van vindt. Bedankt!

Goed     Slecht